Van Veldhuisen Techniek B.V.

Ventilatie

Voor een gezond en aangenaam woon -en werkklimaat is ventilatie meer dan noodzakelijk. Een groot aantal huizen heeft last van schimmel of zit vol met onaangename luchten zoals tabakslucht. Tevens is er binnen meer fijnstof dan buiten. Vervuilde lucht kan leiden tot luchtwegproblemen of irritaties en het versterkt allergieën. Dit heeft allemaal te maken met niet goed ventileren van een ruimte.

Ventilatie betekend letterlijk het vervangen van vervuilde of verontreinigde lucht in een ruimte door zuivere lucht. Ventileren van een ruimte kan op verschillende manieren worden gedaan. Natuurlijke ventilatie, zoals een raam open zetten of via roosters is tegenwoordig niet meer voldoende. Het bereiken van een langduriger effect doet u met mechanische ventilatie of een warmte terugwininstallatie.

Mechanische ventilatie

Een aanvulling op de natuurlijke ventilatie in uw huis of bedrijfspand is mechanische ventilatie. Met een mechanisch systeem wordt continue verbruikte vuile lucht uit het huis afgevoerd en schone lucht aangevoerd. Via ventilatieroosters komt er frisse en gezonde lucht naar binnen wat bijdraagt aan de gezondheid van uzelf en uw medemens. Droge lucht warmt sneller en makkelijker op dan vochtige lucht, waardoor de stookkosten flink omlaag zullen gaan. Vraag gestuurde ventilatie is energiezuiniger dan reguliere ventilatiesystemen

warmte terug winning installaties - Van Veldhuisen Techniek

Warmte terugwinning ventilatie

Tegenwoordig zijn veel nieuwbouwwoningen uitgerust met WTW ventilatie. WTW staat voor warmte terugwinning. Het zorgt er letterlijk voor dat de warmte niet naar buiten gaat maar wordt hergebruikt door het systeem om vervolgens de ruimte op de juiste temperatuur te houden. Door deze energiebesparende oplossing kunt u aanzienlijk besparen op uw verwarmingskosten.

Aanleggen ventilatie - Van Veldhuisen Techniek

Binnenklimaat verbeteren?

Met onze ventilatie oplossingen zorgt u voor een betere en gezondere woon, werk -en leefomgeving. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.